Translate

Κυριακή 14 Ιουλίου 2019

Γεμάτος οφέλη ο χυμός ροδιού στον οργανισμό

Η  αξιοσημείωτη επίδραση του ροδιού στην αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων βασίζεται στο γεγονός ότι τα συστατικά του απορροφώνται πολύ αποτελεσματικά από την κυκλοφορία του αίματος.

Το ρόδι είναι μεγάλη πηγή από αντιοξειδωτικές ουσίες όπως ωμέγα 5 πολυακόρεστο λιπαρό οξύ, το οποίο είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την αναγέννηση των κυττάρων και τον πολλαπλασιασμό τους.

Μάλιστα, ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος.
Ειδικότερα, το ρόδι συγκαταλέγεται στις πλούσιες πηγές βιταμίνης C, A και Ε, καλίου και φυλλικού οξέος. Επιπλέον είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου. Από την άλλη, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αντιοξειδωτικά του συστατικά, καθώς περιέχει υψηλά ποσά πολυφαινολών και ανθοκυανινών, που προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού από την επιβλαβή δράση του οξειδωτικού στρες και συμβάλουν στη μείωση εμφάνισης χρόνιων παθήσεων, όπως τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο σακχαρώδης διαβήτης και πολλές μορφές καρκίνου.

Το ρόδι όμως, αντί να το σπάμε ή να το τρώμε, είναι προτιμότερο να το πίνουμε. Η προσθήκη χυμού ροδιού στη διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων και φλεγμονών. Φυσικά, μιλάμε για τον 100% καθαρό χυμό ροδιού, όχι τον επεξεργασμένο. Ο “Χυμός της Χαράς” της εταιρίας Askofruit είναι φυσικός χυμός ρόδι 100% βιολογικός σε κατεψυγμένη μορφή. Παράγεται με την απλή μέθοδο συμπίεσης του καρπού μέσω της μεθόδου “Clear Juice” και δεν περιέχει υπολείμματα φρούτου. Μιλάμε για έναν χυμό χωρίς προσθήκη ζάχαρης, νερού, συντηρητικών, χρωστικών ή αρωματικών υλών. Συμπεριλάβετε τον “Χυμό της Χαράς” στη διατροφή σας και αισθανθείτε ένας μικρός Αρχαίος Έλληνας Θεός.



Συντάκτης:

Ζαχαριουδάκη Ελένη, Τεχνολόγος Τροφίμων #Askofruit.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου