Translate

Τρίτη 25 Ιουνίου 2019

Αισθανθείτε ένας μικρός Αρχαίος Έλληνας Θεός

Γεμάτος  οφέλη ο χυμός ροδιού στον οργανισμό


Το ρόδι, αυτό το αρχαίο φρούτο που γιορτάζεται για χιλιάδες χρόνια, κεντρίζει όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον των ερευνητών και τους οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ίσως δεν υπάρχει άλλη τροφή, που μας χαρίζει τόσο απλόχερα η φύση, η οποία να είναι τόσο ευεργετική για την υγεία του ανθρώπου.

Η  αξιοσημείωτη επίδραση του ροδιού στην αντιμετώπιση διαφόρων προβλημάτων βασίζεται στο γεγονός ότι τα συστατικά του απορροφώνται πολύ αποτελεσματικά από την κυκλοφορία του αίματος. Το ρόδι είναι μεγάλη πηγή από αντιοξειδωτικές ουσίες όπως ωμέγα 5 πολυακόρεστο λιπαρό οξύ, το οποίο είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για την αναγέννηση των κυττάρων και τον πολλαπλασιασμό τους. Ο χυμός του φρούτου είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης A, C και Ε και μετάλλων όπως σίδηρο, φωσφόρο, ασβέστιο, κάλιο και φυλλικό οξύ. Μάλιστα, ένα ρόδι καλύπτει το 40% της ποσότητας της βιταμίνης C και το 25% του φυλλικού οξέος που έχει καθημερινά ανάγκη ένας ενήλικος. Επιπλέον, ο χυμός ροδιού, είναι πλούσιος σε πολυφαινόλες, και τα φυτοχημικά του δρουν ως αντιοξειδωτικά προστατεύοντας το σώμα από τη δράση των ελεύθερων ριζών.
Αναλυτικότερα, χάρη στις αντι-μικροβιακές, αντιφλεγμονώδεις, αντιβηχικές, στυπτικές, επουλωτικές και αντι-διαρροϊκές του ιδιότητες, ο χυμός του ροδιού χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς εδώ και αιώνες. Ανάμεσα στα άλλα, εμποδίζει την οξείδωση της  <<κακής>> χοληστερίνης ( LDL), που αποτελεί σοβαρό παράγοντα κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα, και φαίνεται να μειώνει τα επίπεδα της ολικής και της <<κακής>> χοληστερίνης σε διαβητικούς ασθενείς με υπερλιπιδαιμία. Προστατεύει από εγκεφαλικές βλάβες, ρίχνει την πίεση του αίματος και υπάρχουν ενδείξεις ότι η μακρόχρονη κατανάλωσή του βελτιώνει την ερωτική λειτουργία ανδρών με πρόβλημα στύσης. Επίσης, θεωρείται ότι συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου του δέρματος, του μαστού και του προστάτη, αλλά και στην επιβράδυνση της ανάπτυξής τους. 

Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της χρόνιας διάρροιας, της δυσεντερίας και των αιμορραγιών, και  για την αντιμετώπιση της οστεοαρθρίτιδας. Τέλος, καθαρίζει και προστατεύει το δέρμα, χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση των εγκαυμάτων και του ιού του έρπητα και μειώνει τις ρυτίδες και τα έλκη.
Το ρόδι όμως, αντί να το σπάμε ή να το τρώμε, είναι προτιμότερο να το πίνουμε. Ο χυμός του ροδιού αποδεικνύει ότι οι χυμοί δεν χρειάζεται να είναι πράσινοι για να είναι υγιεινοί.  Για την ακρίβεια, σε κάποιες περιπτώσεις ο χυμός ροδιού αποδεικνύεται υγιεινότερος. Η προσθήκη χυμού ροδιού στη διατροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο χρόνιων παθήσεων και φλεγμονών. Φυσικά, μιλάμε για τον 100% καθαρό χυμό ροδιού, όχι τον επεξεργασμένο. Ο “Χυμός της Χαράς” της εταιρίας Askofruit είναι φυσικός χυμός ρόδι 100% βιολογικός σε κατεψυγμένη μορφή. Παράγεται με την απλή μέθοδο συμπίεσης του καρπού μέσω της μεθόδου “Clear Juice” και δεν περιέχει υπολείμματα φρούτου. Μιλάμε για έναν χυμό χωρίς προσθήκη ζάχαρης, νερού, συντηρητικών, χρωστικών ή αρωματικών υλών.



 Συμπεριλάβετε τον “Χυμό της Χαράς” στη διατροφή σας και αισθανθείτε ένας μικρός Αρχαίος Έλληνας Θεός.


#AskoFruit #organic #pomegranate #products #healthy #juice


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου