Translate

Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Τα μέρη του ροδιού και πώς να το ανοίξετε

Τα μέρη του ροδιού





ΠΕΡΙΚΑΡΠΙΟ – Είναι ο βοτανικός όρος που περιγράφει την εξωτερική στρώση του σπόρου του ροδιού που περιβάλλει τον σάκο του χυμού μαζί με το κουκούτσι. Σε αντίθεση με άλλες ποικιλίες, το περικάρπιο των σπόρων της ποικιλίας Wonderfulέχει ένα λαμπερό ρουμπινί χρώμα, υποδεικνύοντας τον υγιή, γλυκόξινο χυμό που περιέχεται μέσα σε αυτό.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΦΛΟΙΟΣ - Ο λευκός, σαρκώδη φλοιός που βρίσκεται ακριβώς κάτω από τον εξωτερικό φλοιό του ροδιού.

ΜΕΜΒΡΑΝΗ - Το διαφανές κίτρινο υλικό που περιβάλλει τους καρπούς του ροδιού. Η μεμβράνη έχει πικρή και στυφή γεύση και δεν συνιστάται για κατανάλωση.

ΦΛΟΙΟΣ - Η εξωτερική φλούδα ή φλοιός  του ροδιού. Μεγάλο μέρος  της  περιεκτικότητας του χυμού σε αντιοξειδωτικές ουσίες προέρχεται από τη σύνθλιψη ολόκληρου του φρούτου, καθώς ο φλοιός περιέχει ένα μοναδικό μείγμα φυτικών θρεπτικών συστατικών.


πώς να το ανοιξετε!!!

Τα ρόδια μπορεί να φαίνονται δύσκολα στο άνοιγμα αλλά αντιθέτως είναι πολύ εύκολο να τα ανοίξετε και να τα καθαρίσετε. Η παρακάτω αποτελεσματική μέθοδος για να ανοίξετε και να καθαρίσετε ένα ρόδι αποτελείται από 7 απλά βήματα:

Βήμα 1. Κοπή
Με ένα κοφτερό μαχαίρι, κόψτε το πάνω μέρος περίπου μισή ίντσα από την «κορώνα» του ροδιού.

Βήμα 2. Χάραγμα
Αφού έχετε αφαιρέσει το πάνω μέρος, θα δείτε τη λευκή μεμβράνη που διαχωρίζει το ρόδι σε τέσσερα έως έξι κομμάτια. Με την άκρη του μαχαιριού σας, χαράξτε τη μεμβράνη κατά μήκος του κάθε μέρους.

Βήμα 3. Άνοιγμα
Χρησιμοποιώντας και τα δύο σας χέρια, ανοίξτε προσεκτικά το ρόδι σε ένα μπολ με νερό, διαιρώντας το έτσι σε μικρότερα κομμάτια.

Βήμα 4. Διαχωρισμός
Μέσα στο νερό, διαχωρίστε τους καρπούς και αφήστε τους να βυθιστούν στο κάτω μέρος του μπολ. Τα κομμάτια των μεμβρανών του φρούτου θα αρχίσουν να επιπλέουν στην επιφάνεια.

Βήμα 5. Αφαίρεση μεμβράνης
Χρησιμοποιείστε ένα κουτάλι για να αφαιρέσετε τα κομμάτια της μεμβράνης που επιπλέουν στην επιφάνεια του μπολ.

Βήμα 6. Χυμοποίηση
Τοποθετείστε τους καρπούς του ροδιού και το υπόλοιπο περιεχόμενο μέσα στον αποχυμωτή.

Βήμα 7. Απολαύστε
Γευτείτε τον υπέροχο χυμό ροδιού σκέτο, προσθέστε πάγο για ένα δροσιστικό ποτό ή συνδυάστε το με χυμούς άλλων φρούτων που σαw αρέσουν για ένα θρεπτικό ανάμικτο χυμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου