Translate

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2019

Κατεψυγμένοι χυμοί - Πιο υγιεινοί απ’ όσο πιστεύουμε....


100% Φυσικός Βιολογικός Χυμός Ρόδι
"Σε κατεψυγμένη Μορφή"

        Χυμός, ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να συμπεριλάβουμε πολλά φρούτα και λαχανικά στη διατροφή μας, να πάρουμε μεγάλη ποσότητα θρεπτικών στοιχείων σε μικρό όγκο τροφής και να βοηθήσουμε την αποτοξίνωση του οργανισμού μας. Αυτό όμως επιτυγχάνεται μόνο με την αποφυγή των έτοιμων τυποποιημένων χυμών που συναντάμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ. 

        Επιλέγουμε να φτιάχνουμε φυσικούς χυμούς στο σπίτι, ή προτιμάμε τους χυμούς ψυχρής έκθλιψης σε κατεψυγμένη μορφή. Οι φρέσκοι, φυσικοί (και αν είναι δυνατόν και βιολογικοί), κατεψυγμένοι χυμοί ψυχρής έκθλιψης δεν χρησιμοποιούν συντηρητικά ή τεχνικές θέρμανσης (παστερίωση ή επεξεργασία υψηλής πίεσης (ΗΡΡ)), και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην καταστρέφονται οι βιταμίνες, τα μέταλλα, τα ένζυμα και η γεύση. Οι ακατέργαστοι χυμοί σε ψυχρή κατάσταση φυλάσσονται στον καταψύκτη και μπορούν να αποθηκευτούν για μεγάλο χρονικό διάστημα χωρίς να υποβαθμιστεί η γεύση ή τα διατροφικά τους οφέλη. Μόλις αποψυχθούν, καταναλώνονται σαν να είχαν φτιαχτεί εκείνη ακριβώς τη στιγμή, με όλα τα θρεπτικά συστατικά και τα ένζυμα τους,άθικτα!

          Η έρευνα σχετικά με την κατάψυξη και τη δραστηριότητα των ενζύμων λέει ότι η κατάψυξη δεν καταστρέφει τα ένζυμα. Η κατάψυξη είναι ένας από τους παλαιότερους, ευρύτερα διαδεδομένους και αποτελεσματικούς τύπους μεθόδων διατήρησης  τροφίμων που υπάρχουν. Είναι η ίδια αρχαία «τεχνολογία» που διατηρεί τα ζωντανά κύτταρα  που βρίσκονται σε οργανισμούς οι οποίοι έχουν παγώσει για δεκάδες  χιλιάδες  χρόνια.

        Στα τρόφιμα, η κατάψυξη απενεργοποιεί τα μικρόβια-βακτήρια, ζυμομύκητες, και τα ένζυμα, εμποδίζοντας έτσι στην ανάπτυξη μικροοργανισμών που προκαλούν αλλοιώσεις τροφίμων και τροφικές ασθένειες.

       Κατεψυγμένοι χυμοί, ένα προϊόν που ξεκίνησε σαν trend, και αποδείχθηκε πολύ ευεργετικό στην διατροφή μας, δίνοντας μας εκτός των άλλων, την δυνατότητα να μπορούμε να γευτούμε φρούτα πέραν της εποχής τους.

Για την AskoFruit, 

Ζαχαριουδάκη Ελένη
Τεχνολόγος Τροφίμων




2 σχόλια:

  1. Καταπληκτικό άρθρο, ευχαριστούμε για τις φοβερές σου συμβουλές κα. Ζαχαριουδάκη! Αναμένουμε επόμενο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή και επιστημονικά ορθή τεκμηρίωση ... Σαν τη δοκιμή όμως δεν έχει... κι εγώ το δοκίμασα.. Απλά ΥΠΕΡΟΧΟ !!! Τόσο φυσικό που δεν βλέπω το λόγο να ξανακαθαρίσω ή να στύψω ρόδι !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή